Kontakta oss    

Våra inredningar

När du köper inredning från oss kan du förvänta dig högsta möjliga kvalité och service. Vi lämnar ingen kund missnöjd.

Beroende på vad du har beställt så kan du eventuellt få räkna med visst underhåll. Något år efter du har beställt t.ex ett kök så kan viss justering av beslag behövas. Om du har beställt inredning i massivträ kan det behöva underhåll i form av ett nytt lager olja eller vax.

I stort sett kan man göra allt detta själv, men tveka inte att kontakta oss för dessa tjänster om du inte känner sig bekväm med det

 • Underhåll av vaxade och oljade träytor

  Vaxade och oljade träytor bör underhållas minst en gång om året för bästa hållbarhet. Använd underhållsolja eller underhållsvax. Ytorna är vatten- och smutsavvisande men fläckar och vatten bör torkas av. Inget underhåll är nödvändigt, men förlänger livslängden betydligt. Dessa ytor är extra känsliga de första veckorna efter leverans. Underlägg bör användas.

 • Underhåll av stenskivor

  Beroende på typ av sten så bör du underhålla sin skiva mer eller mindre ofta. Natursten som kalk eller marmor är känsligt för vätska och syra. Dessa typer av skivor är bra att impregnera regelbundet med avsedda produkter eller grönsåpa (1 del såpa till 4 delar vatten). För att stenen ska hålla sig i bästa skick bör detta göras ca 4 gånger per år. Torka gärna bort vätska och fläckar omedelbart.

 • Underhåll av metallytor

  Mässing, koppar och zink får en vacker patina med tiden. De reagerar på syre, fett och syror. Dessa korrosioner kan poleras bort med passande putsmedel och en mjuk trasa. Ju tidigare detta görs desto enklare är det är få bort fläckarna. Undvik grövre trasor och borstar då de repar ytan.

 • Underhåll av laminat

  Laminatytor går att tvätta av med ett vardagligt rengöringsmedel och vatten. Fläckar som är väldigt envisa kan oftast avlägsnas med T-Röd. Undvik grövre rengöringsverktyg då de kan repa ytan.

 • Underhåll av lackade ytor

  En yta lackad i kulör kräver inget direkt underhåll. Smutsiga ytor kan ofta torkas av med vatten, om det inte hjälper så funkar det med ett vanligt rengöringsmedel.

  En klarlackad träyta är lika beständig som en yta lackad i kulör. Samma skötselråd gäller. Denna yta kan dock bli något solblekt. Så om du har en duk, en vas eller liknande stående på samma ställe under en längre tid så bör du flytta runt den med jämna mellanrum. Underlägg bör användas för glas och tallrikar.

 • Underhåll av beslag

  Beslag kan behövas justeras med tiden. I många fall krävs endast ett par fingrar eller en skruvmejsel. Det går att hitta produktblad för de allra flesta beslagen på internet. De beskriver hur du går till väga och oftast är det mycket enkelt.